קורס ברמנים

על לימודים במסגרת קורס ברמנים.


לא מעט צעירים, יוצאי צבא נמשכים לאפשרות של עבודה כמוזגים, או ברמנים. התחום של עבודה בשעות הלילה, עם צעירים, אווירה חמה ומוסיקה רועשת קורץ להם מאוד וגם האופציה להרוויח לא מעט כסף. אין דבר חשוב יותר מנסיון על הבר, כאשר מדובר בברמן. רוב הברמנים המקצועיים בעבר, התקדמו במעלה הדרך ההיררכית, עד להיותם ברמנים מקצועיים, דרך שנים של עבודה מאחורי הבר, כמגישי משקאות. תחום ההתמקצעות כברמן עבר דרך ארוכה מאוד מאז שנות ה-60, כאשר אף אחד לא חשב פעמיים, על התוצאות של נהיגה בשכרות. היום, אם אתם רוצים להתחיל כבר מהתחלה כברמנים מקצועיים, כדאי לכם פשוט להרשם לקורס ברמנים ולהפוך את הלימוד לקריירה מכניסה וצריך לאמר, גם מהנה.

בארץ, ישנו מבחר גדול של קורס ברמנים. חלק מהם מציעים קורס מזורז של הדרכה מקוצרת, אחרים מציעים קורסים ארוכים יותר, של חודש ומעלה. קורס מקצועי כולל, אמור להיות בין 32-40 שעות של לימוד, כדי לכלול את כל מה שצריך לדעת בתחום באופן יסודי. בארץ קיים איגוד הברמנים הישראלי, המשמש את הברמנים בארץ לכל מה שקשור לתחום, אך אם אתם מעוניינים בתעודת הסמכה, של ארגון הברמנים העולמי, אתם זקוקים לפחות ל-32 שעות לימוד.

אם יש לכם את הגישה, אוהבים את חיי הלילה והאנרגיה החיונית ומעדיפים את שעות הלילה, כל מה שאתם צריכים בנוסף הוא בטחון עצמי מסויים. ללא הכנה מיוחדת או תנאי קבלה, תוכלו ללמוד בקורס ברמנים מקוצר ובסיסי וישנם קורסים מקוצרים של שבועיים. כמובן שגם קורס מקוצר אמור להציע יותר מאשר התמחות בערבוב קוקטיילים. הקורס יכול להציע לכם חוויה מהנה, עם תעודה שתאפשר לכם להתחיל לעבוד ולהרוויח כסף טוב.

תלמידים שעברו קורסים של ברמנים מביעים הפתעה לגבי המידע שהם לומדים בקורס ועד כמה אין גבול להתמקצעות.

קורסים קצרים נחשבים כ"לימודי תעודה", בעוד שקורס מקיף, נקרא "בר מסטר". צריך לזכור שכל מקום עבודה שיש בו בר הוא שונה. אתם יכולים לעבוד כברמנים בפאב ולהגיש בירה וערבב כמה משקאות בערב ואתם יכולים לעבוד בבר מאוכלס בקפידה בקהל אלגנטי, של בית מלון 5 כוכבים ולהגיש קוקטיילים מורכבים בכל ערב. אין זה משנה בעצם איפה מתחילים את ההתמחות, ישנם כמה תחומים חשובים שכדאי לכם לדעת, גם אם אתם מחליטים ללמוד קורס מזורז:

  • התפקידים של הברמן
  • ציוד הבר ותחזוקה
  • הגיינה והופעה אישית
  • תפעול הקופה ונוהלים
  • יחסי אנוש
  • הכרה בסיסית של קוקטיילים
  • ערבוב משקאות והגשה
  • הכשרה של צורות ההגשה
  • לימוד צורות מזיגה של משקאות ובירה